Estetik Diş Hekimliği & Gülüş Tasarımı

Estetik Diş Hekimliği Nedir?

Diş hekimliğinde bu alan büyük oranda estetik diş görüntüsüdür. Bireyler dişlerinin sağlıklı olması kadar görsel olarak da güzel ve çarpıcı durmasını ister. Dişler yeme içme görevinin yanında bireye görsel zenginlik de kazandırmaktadır. Çünkü bireyin gülümseme haliyle durağan hali arasında inanılmaz fark vardır. Estetik diş hekimliği de bireylerin kendilerini daha iyi ve güzel hissetmeleri, en doğal şekilde gülümsemeleri için oluşturulmuş bir alandır.

Kliniğimizde yapılan diş estetiği hastanın fiziksel özellikleri göz önüne alınarak belirlenir. Hastanın ağız, çene, yüz yapısı detaylı bir şekilde incelememizden geçmektedir. İncelemeden sonra belirlenen ideal ve doğal estetik diş şekli bilgisayar ortamına aktarılarak hazırlanır. Hazırladığımız görseli hastanın beğenisine sunar onayını aldıktan sonra gereken operasyonları gerçekleştiririz.

Estetik Diş Hekimliğinde Hangi İşlemler Yapılır?

Dişlerdeki renk ve şekil bozukluğu gibi durumlar bireylerde psikolojik rahatsızlığa sebep olabilir. Bireyler işlerinin çoğunu konuşarak halleder ve ağız, diş yapısı bu konuşmalarda önemli bir faktördür. Bu durumda sosyal olarak özgüven eksikliğine sebep olabilmektedir. Bu doğrultuda Kliniğimizde hastaların istekleri doğrultusunda sağlıklı, ideal ve doğal gülüş tasarımı yamaktayız. Bunun yanında;

  • Adeziv işlemleri: sararan dişlerin beyazlatılması, kırılan dişlerin doldurulup ideal şeklin verilmesi, dişle arasındaki boşluğun kapatılması ve aşınan dişin şekillendirilmesi gibi işlemlerin gerçekleştirilmesidir.
  • Porselen diş kaplama: estetik diş hekimliği birden fazla dişin eksikliği veya fazla sağlıksız dişlerde yapılması tercih edilen işlemdir. Porselen diş kaplamanın birçok yöntemi vardır. Bunlar; metal destekli kaplama (porselen kaplamanın kırılmasını engelleyen ve daha sağlam alt yapı oluşturan kaplatılma), zirkonyum porselen( renginin beyaz olması, dayanıklı ve doğal bir görünümünün olması daha çok tercih edilmesinde büyük etken sağlamıştır.), lamine porselen (daha çok ön dişlerde kullanımı tercih edilen, kesilme işlemi uygulanmadan aşındırılması) işlemidir.

Pembe estetik: halk arasında daha çok diş eti estetiği olarak da bilinmektedir. Dişlerin uzun görünmesine sebep olan veya diş etinin fazla görünmesi gibi sıkıntılarda dişin etrafını saran yumuşak dokuda yapılan estetik operasyonlardır.

Estetik Diş Neden Yaptırılmalı?

Görsellik bireylerde kişilik ve sosyal olarak önemli bir etkendir. Konuşurken ağız ve dişler çoğu zaman odak noktasıdır. Rengi veya şekli bozuk dişlerle özgüvenli bir konuşma yapıp gülümsemek bazı bireylerde zor bir durumdur. Kliniğimizde de siz daha güzel gülümseyin ve daha etkili konuşun diye gülüş tasarımı yapılmaktadır.

Zirkonyum hizmetimizi gördünüz mü?