Mersin İmplant & İmplant Diş & İmplant Fiyatları

İmplant

İmplant,hem diş tedavilerinde kullanılan çeşitli parçaların genel adıdır hem de bir tedavi yöntemidir. En temelde diş etlerinin altında yer alan çene kemiğine cerrahi operasyonla yerleştirilen plak, çivi ve vidalara verilen addır. Bunlar titanyumdan imal edilir ve insan vücuduna herhangi bir yan etkisi yoktur. Bu sayede yerleştirildikten sonra kişinin doğal dişlerinin fonksiyonunu üstlenir. Günümüz şartlarında doğal dişlere en iyi alternatif olarak kabul edilmektedir.

İmplant diş,aslında teknolojinin bir sonucudur. Sağlık sektörünün tamamında olduğu gibi diş sağlığında da teknoloji her geçen gün gelişmeye devam etmektedir. Kimi zaman yaşa bağlı kimi zaman çeşitli sağlık sorunları kimi zamansa çevresel etkenlerle diş kayıpları en sık karşılaşılan sorunlardan birisidir. Diş kaybı ise hangi yaşta olursa olsun kişinin yaşam kalitesini doğrudan etkiler. Teknolojik olarak da her zaman kaybolan dişler yerine doğalına en yakınını bulma arayışı olmuştur. Tam da bu noktada geleneksel köprü ve protezlere kıyasla implantlar hem konuşma hem de çiğneme fonksiyonunu daha iyi yerine getirmektedirler.

İmplant Diş Tedavilerinin Avantajları

İmplant diş tedavilerinde pek çok avantajı bir arada sunar. Bunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Uygulama yapılırken sağlıklı dişlere herhangi bir zarar verilmez.
  • Protez dişlere nazaran daha uzun ömürlü sonuçlar verir.
  • Çene kemiğine kaynar. Bu sayede yapay dişler için sabit destek özelliği gösterir.
  • İmplantlara uygulanan protezlerin ve köprülerin ağızda hareket etmesi söz konusu değildir. Bu sayede tedavi sonrası konuşma problemleri ya da çiğneme problemleri oluşmamaktadır.

İmplant tedavisinde dişe göre uygulama yapılır. Yani kaybedilen bir dişin yerine yerleştirilir. Böylece sağlam dişlere köprü yapılması ve köprüyle sağlam dişlerin kaybedilmesi önlenir.

İmplant Fiyatları

İmplant tedavileri beş aşamada gerçekleştirilir. Bunlar muayene, operasyon, iyileşme, üst yapı iyileştirilmesi ve protez uygulaması şeklindedir. Kemik gelişimini tamamlayan herkese bu tedavi uygulanabilir ve operasyon sonrasında iyileşme süreci 3-4 ay zarfında tamamlanır.

İmplant fiyatları diğer geleneksel uygulamalara nazaran ilk etapta biraz yüksek gelebilse de uzun ömürlü olması nedeniyle ekonomiktir. Çünkü gereken bakım yapıldığı taktirde hasta ömür boyu kullanmaya devam edebilir. Vücudun herhangi bir şekilde implantı reddetmesi söz konusu değildir.

İmplant fiyatları hastanın tedavi gereksinimine göre ve doktorun uzmanlığına göre değişebilir. Tedaviden istenen neticenin alınabilmesi için öncelik kalite ve güvenilirlik olmalı, işin ehli doktorlar ve donanımlı klinikler tercih edilmelidir.

Genel Anestezi ve Sedasyon hizmetimizi gördünüz mü?